Stop virussen

Sammen med internettet dukkede der også et andet nyt fænomen op, som vi man skal forholde sig til, hvis man har en computer. Faktisk, skal man forholde sig til det, nærmest uanset hvilken form for enhed man har koblet til internettet. Jeg tænker selvfølgelig på virus.

På samme måder, vi som mennesker kan blive ramt af en virus, så kan vores elektronik det også. Det skal selvfølgelig overføres, inden man er ramt. Sådan en overførsel vil ofte ske via internettet. Igennem årene har karaktererne af virus ændret karakter. Fra at gøre livet besværligt, til at have mere økonomisk karakter. Senest har mange nok opdaget den slags som kaldes ransomware. Det låser alle ens filer, og kræver en løsesum for at låse dem op igen.

Det er selvfølgelig et ret ubehageligt angreb, og derfor også ret effektivt for bagmændene, som formentlig har tjent gode penge på netop denne form for virus. Et godt råd er selvfølgelig altid at holde sine systemer opdateret, bruge anti-virus og ikke mindst, være kritisk overfor hvilke filer man åbner, og hjemmesider man besøger.