Sikring af dit hjem og din virksomhed

Der findes mange måder at sikre dit hjem, eller din virksomhed på. Jeg har selv gået med overvejelser om, hvordan jeg kan gøre det smartest muligt.

Der findes så mange forskellige løsninger, at man hurtigt kan komme til at vælge alt for mange til.
Jeg har overvejet om kamera overvågning måske kan være den bedste løsning for mig. På mange måder, tror jeg at det kan løse en stor del af mine problemer, uden at jeg skal bruge en frygtelig masse energi på det.

Mit indtryk af, at kamera overvågning både har en præventiv effekt- men også at det kan bruges hvis uheldet er ude. Derudover, skal jeg nok også have kigget på noget automatisk adgangskontrol. Men i kombination, er jeg sikker på, at jeg vil være kommet langt med sikring af virksomheden.

Jeg er klar over, at der findes forskellige holdninger netop kamera overvågning. Fordi overvågning jo generelt klinger lidt skingert. Men det er simpelthen bare nødvendigt i vores samfund.

Stop virussen

Sammen med internettet dukkede der også et andet nyt fænomen op, som vi man skal forholde sig til, hvis man har en computer. Faktisk, skal man forholde sig til det, nærmest uanset hvilken form for enhed man har koblet til internettet. Jeg tænker selvfølgelig på virus.

På samme måder, vi som mennesker kan blive ramt af en virus, så kan vores elektronik det også. Det skal selvfølgelig overføres, inden man er ramt. Sådan en overførsel vil ofte ske via internettet. Igennem årene har karaktererne af virus ændret karakter. Fra at gøre livet besværligt, til at have mere økonomisk karakter. Senest har mange nok opdaget den slags som kaldes ransomware. Det låser alle ens filer, og kræver en løsesum for at låse dem op igen.

Det er selvfølgelig et ret ubehageligt angreb, og derfor også ret effektivt for bagmændene, som formentlig har tjent gode penge på netop denne form for virus. Et godt råd er selvfølgelig altid at holde sine systemer opdateret, bruge anti-virus og ikke mindst, være kritisk overfor hvilke filer man åbner, og hjemmesider man besøger.

Din kaffemaskine på internettet

Man hører ofte om internet of things, IOT, smart-ting, iTing eller nogle helt tredje benævnelser for ting, som er koblet til internettet. For få år siden, ville det virke meget fremmed, at man skulle koble eksempelvis en kaffemaskine på internettet.

Indrømmet, det er også stadig muligt at lave en god kop kaffe uden at have sin kaffemaskine koblet til internettet. Det har man gjort i mange år, og det vil i sig selv nok også være muligt mange år fremadrettet.
Men derfor kan man stadig tilføje funktioner, som skulle gøre at kaffemaskinen bliver bare lidt smartere. Jeg har ikke helt gennemskuet hvorfor, men det er måske i virkeligheden hele pointen. Man behøver ikke, at have gennemskuet det færdige produkt eller den endelige løsning. Netop opkoblingen til internettet gør nemlig, at man løbende vil kunne lave forbedringer på produktet.

Det er måske netop dér det smarte kommer ind i ligningen. Jeg har ikke umiddelbart planer om, at skulle købe en internetopkoblet kaffemaskine, men hvem ved – måske det en dag sket ikke er muligt at købe en traditionel dum kaffemaskine længere?

Det kan stadig nå at blive sommer

Nogen vil mene, at sommeren aldrig rigtig nåede at komme igang. De har måske ret. Men optimisten i mig, vælger at tro at sommeren stadig kan nå det.

Faktisk synes jeg heller ikke det har været så slemt. Jeg har ihvertfald haft rig mulighed for at tænde op i min grill. Faktisk synes jeg det har været ret fint grillvejr.
Så længe man har en krog, hvor man kan stå lidt i læ. Så har sommeren faktisk været helt acceptabel. Hvis man samtidig har haft en terrassevarmer, så har der nærmest ikke været noget at klage over. Jeg klager ihvertfald ikke.

Det kræver selvfølgelig, at man har lidt mere udstyr, som kan hjælpe sommeren på vej. Men mere udstyr er selvfølgelig kun et plus for de fleste grill-entusiaster, som i forvejen nok har en svaghed for udstyr. Men derfor håber jeg stadig, at sommeren kan nå at komme ordentligt igang.

Er et skilt bare et skilt?

Når man kigger rundt i bybilledet, så ser man hurtigt at forretninger præsenterer sig på ret forskellig vis. Når man så kommer ind i handler i de forskellige butikker, så opdager man så, hvorvidt de har oversolgt eller undersolgt sig selv.

Nogen gange kan man faktisk blive positivt overrasket over, hvor god en forretning er, og hvor dårlige de er til at fremstille sig selv. Jeg har for nyligt opdaget nogle af vores lokale skiltefirmaer. Det er som om, at kunden altid får hvad de insisterer på, men nogen er tydeligvis bedre til at lede deres kunder i den rigtige retning. Det synes jeg er ret interessant. For der er mange måder til at få et godt resultat, men der er tydeligvis også mange måder, hvor man ender op med noget der ikke giver et super godt indtryk.

Så derfor vil jeg altid anbefale, at man tager et kig på, hvilken type arbejde din skiltemand har lavet i forvejen. Hvis du kan lide stilen, så kan du roligt bruge den samme leverandør.

At skrive og beskrive

Nogen gange kan det være svært, at ramme den helt rigtige beskrivelse af en ting, eller af oplevelser sådan generelt. I de tilfælde kan det være nødvendigt at skulle drage paralleller til universer eller situationer, som de fleste kan relatere til.

Men det handler selvfølgelig også om, at bruge de rigtige sammenligninger. Det ville eksempelvis være et fejlskud, at beskrive en vild fest som værende som en begravelse i Esbjerg. Eller omvendt beskrive en begravelse som værende en abefest. Men når man først får styr på de ting, så er der pludselig mange muligheder. Der kan endda gå sport i, at drage de bedste paralleller. Man kan selvfølgelig også have så travlt med, at beskrive de ting man oplever, at man helt glemmer bare at nyde dem.

Det handler ikke altid om, at skulle viderelevere på en måde, så tingene måske endda fremstår endnu bedre end de var. Nogen gange handler det også bare om, at nyde tingene – og lade dem være, hvad de var.

Få styr på dine mange kunder

Efterhånden som en virksomhed vokser, så kommer der også typisk flere kunder. For nogen vil det ikke være et problem, at huske alle kunder fra hinanden. Måske endda også kunne huske alle aftaler med de her kunder.

Men efterhånden som ens egen virksomhed vokser i antal medarbejdere, og mængden at kunder som minimum vokser tilsvarende. Da kan det være, at man har behov for en tydeligere kundestyring. Der findes selvfølgelig mange måder at organisere sig på. Jeg tror ikke man kan konkludere at nogen metoder er mere rigtig end andre. Men der findes helt tydeligt mange forskellige CRM systemer, som tilbyder at organisere din salgsindsats. Sådan et system har jeg selv valgt for ganske nyligt. Jeg må indrømme at det kan være svært, at finde rundt i den jungle af systemer man kan vælge imellem.

Men efter at have prøvet et dansk udviklet system, kunne jeg mærke at det ville passe godt til min måde at arbejde med tingene. Derfor vil jeg også foreslå, at man afprøver forskellige systemer, før man kaster sig helt ud i at bruge et bestemt system.

people-in-concert-1254042

Noget om hjemmesider..

Mange tror fejlagtigt, at det hårdeste arbejde med en hjemmeside, er processen omkring opbygningen af en ny hjemmeside. Men det må siges at være en forkert vurdering. Meget arbejde ligger i virkeligheden først efterfølgende, hvor man kan begynde at arbejde for alvor med sin hjemmeside.
Lanceringen af en hjemmeside bliver så at sige kun starten, på det rigtige arbejde. Jeg var for kort tid siden, til et oplæg vedrørende seo i Esbjerg. Her blev jeg meget klogere på, hvilke faktorer der spiller ind i forhold til at gøre sin hjemmeside synlig i søgemaskinerne.
Det var ret spændende. Men samtidig gik det også op for mig, hvor meget arbejde der faktisk skal gøres, hvis man vil have en hjemmeside som markerer sig helt i front.
Mange af tingene hænger naturligvis sammen med ting, som man helt naturligt vil bekymre sig om, hvis man i det hele taget arbejdet seriøst med sine ting. Men, jeg er ikke tvivl om, at der vil være meget at hente, for en del som ikke rigtig prioriterer de små ting også.

information-technologies-1242883

Gør det selv, eller gør andre?

Jeg har i mange år lavet forskellige typer af gør det selv arbejde. Alt fra istandsættelse af møbler, maling, huse, sommerhuse, drivhuse og meget andet. Så længe der bare er tale om projekter i eget hjem, så er de fleste ting faktisk til at arbejde med.

Hvis man derimod skulle begynde at arbejde med elementer, som i højere grad hører til i industrien, vil det nok være væsentligt mindre håndgribeligt. Forestil dig eksempelvis at man skal foretage fræsning af store emner. Her tænker jeg selvfølgelig virkelig store emner, på adskillige tons. Det er jo en opgave man aldrig selv ville kunne håndtere. Derfor må man have fat i en virksomhed, som har kapaciteten til at kunne foretage denne type opgave.

Det kræver selvfølgelig noget helt særlig maskinel, men også nogle medarbejdere og en indretning som muliggør at man kan arbejde med de helt store elementer. Så må vi andre amatører i stedet nøjes med at arbejde med de små projekter hos os selv.

 

1423012_40314347

Regntøj

I denne tid, regner det hele tiden.

Der findes nærmest ikke et tørt øjeblik. Derfor skal man selvfølgelig have fingrene i et ordentlig sæt regntøj. Det er simpelthen håbløst, at man skal leve med at være gennemblødt hver eneste gang man bevæger sig udendørs. Som allerede nævnt, er den åbenlyse løsning at købe et ordentlig sæt regntøj. Men der er så mange forskellige sæt regntøj på markedet, at man virkelig kan snakke om, at det er en regnskov at navigere igennem.

De har selvfølgelig forskellige pris og kvalitet. I dette tilfælde må man dog håbe, at pris og kvalitet hænger sammen. Man kan vel dårligt forestille sig et dårligere match, end der hvor man har købt et sæt regntøj, og så alligevel oplever at man er blevet gennemblødt når man tager det af igen.

Så min opfordring er derfor helt klar. Køb et ordentlig sæt regntøj, så får du ikke ødelagt hele dit efterår af idiotisk regn.

1415518_82488933